Günümüzde web sitesi açmak için olmazsa olmazımız olan hosting seçimi nasıl yapılır ?
Hosting seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bir çok husus var. Bu hususlardan en önemlisi web siteniz ile alakalı.
Web sitenizin erişimi, kullanımı, yazılımı gibi bir çok etken var.
Erişim ve Kullanım:
Web siteniz çok fazla erişim alıyor ve kullanılıyorsa düşük bir hosting size yetmeyebilir. Siteniz çökebilir, yanıt vermesi uzun sürebilir.
Bir çok hosting firması trafik boyutu vermektedir. Bu trafik boyutları biterse siteniz yanıt vermez. Bu site için hiç hoş olmaz. Web sitenize yoğun ilgi varsa bu durumu yaşamak istemezsiniz. Bu nedenle trafik boyutu sınırsız olan hosting seçmekte fayda var.
Donanımsal olarak iyi olan bir hosting çok daha rahat çalışır, donma ve takılmalar yaşanmaz. Ram ve işlemcisi(CPU) yüksek olan hostingler tercih edilmelidir.
Web sitenizi yeni açtıysanız ve erişimi düşükse daha az trafiği olan, donanımı daha düşük olan hostingler tercih edebilirsiniz.
Yazılım:
Web sitenize kuracağınız yazılım, yazılımın uygun çalışacağı işletim sistemi önemli bir etken. Hostinginizin performansını en verimli şekilde kullanmak istiyorsanız kuracağınız yazılma göre bir hosting seçmelisiniz. Örnek olarak web sitenizde WordPress kullanacaksanız Linux tabanlı bir hosting seçmek daha mantıklı olacaktır.
ASP.NET ile yazılmış bir yazılım kullanacaksanız Windows sunucuları seçmelisiniz.

Güvenlik:
Web sitenizin saldırılara uğraması, hacklenmesi, backlink ve hacklink eklenmesi ve uzun süre kapalı kalması gibi olumsuz olaylar web sitenizi her açıdan kötü etkiler. SEO, ziyaretçiler ve yatırımcılar açısından kötü etkileyebilir. Ziyaretçilerin veri güvenliği konusunda endişe duymasına sebep olabilir. Seçeceğiniz hosting firmasının güvenilir olması fazlasıyla önemli her şeyin son sürümünü kullanan, güncel olan, yenilikleri takip eden bir hosting firması her zaman daha iyi olacaktır. Kullandığınız yazılımda zafiyetler olabilir bunları engellemek için pentest(sızma testi) yaptırmalısınız. Biz secure.web.tr olarak bu konuda hizmet sağlamaktayız iletişime geçebilirsiniz. Paylaşımlı hostinglerde güvenlik riski artıyor. Siteniz çok büyük bir siteyse dedicated sunucu almanız güvenlik açısından iyi olacaktır fakat dedicated sunucuların fiyatı paylaşımlı hostinglere göre pahalıdır. Dedicated sunucu almıyorsanız kesinlikle sunucu optimizasyonu yaptırın. Sunucu optimizasyonu yaptırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yedekleme Desteği:
Siteniz saldırıya uğrarsa, başına bir şey gelirse yedek (backup) almak çok önemlidir. Sitenize verdiğiniz emekler, kullanıcı bilgileriniz ve daha fazlası tekrar kullanılamayabilir. Bu nedenle düzenli yedek alma olanağına sahip hosting seçimi her zaman daha iyi olacaktır.

Kurumsal Firmalar:
Kurumsal hosting firmaları ile çalışmak daha güvenilirdir, destek bulabilirsiniz. Gerekli kurumlardan onayı olan firmalar her zaman daha güvenilir olacaktır. Hosting satın alacağınız firmayı arayıp bilgi alın. Müşteri desteğini değerlendirmenizde fayda olacaktır.
Kurumsal olmayan firmalar sitenizden veri çalabilir sizleri dolandırabilir, gerekli destek bulamayabilirsiniz, kullancılarınızı ve kendinizi tehlikeye atmayın.
Kullanıcı Yorumları:
Bir firmadan hosting almadan önce kullanıcı yorumlarına bakın, daha önce o firmayı kullanan kişilerle iletişime geçip bilgi alın.

E-posta Desteği:
Özellikle kurumsal bir şirket sitesi açıyorsanız e-posta desteği olan hosting almanız gerekli. Birden fazla e-posta veren hostingleri seçmeniz tavsiye edilir.

Depolama Alanı:
Web sitenizde bolca fotoğraf, yazı, video ve dosya olacaksa depoloma alanı yüksek hosting seçmeniz sizin için çok iyi olacaktır. Rahat rahat yer sıkıntısı çekmeden kullanabilirsiniz.

Hosting Konumu:
Hosting konumu hız açısından fazlasıyla önem arz etmektedir. Siteniz yavaş yüklenebilir bu yavaşlıkta büyük bir olumsuzluktur ve arama motorları konum bazlı çalışabilmektedir. Yakınınızda arama yapan birinin sizi üst sıralarda görme ihtimali artar. Sitenizin hitap ettiği bölgeye göre hosting seçmek hosting seçiminde önemli.

Yorumlar 5